ΙΣΤΟΡΙΚΟΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Α.Ε.Μ.

Α.Ε.Μ. Άρτας η «ΜΕΛΙΣΣΑ»

          Η Α.Ε.Μ. (Αθλητική Ένωση Μελισσουργιωτών) Άρτας η Μέλισσα, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1978, στην Άρτα. Η ιδρυτική Γενική Συνέλευση έγινε στο καφενείο το οποίο βρίσκεται στην Στοά επί της οδού Σκουφά 122 στην Άρτα, το οποίο ανήκε στο συγχωριανό μας Κώστα Τσιμπλή και αργότερα για πολλά χρόνια στον Γιάννη Καψάλα (Κουμπίλια).

          Το 1978 πρόλαβε και αγωνίστηκε στην Γ΄κατηγορία της Άρτας, τη δε περίοδο 1978-79 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Γ΄ κατηγορίας και ανήλθε στην Β΄κατηγορία. Πρώτος πρόεδρος της Μέλισσας ήταν ο κ. Σταύρος Μαστοράκης. Το 1981 η Μέλισσα ανέβηκε στην Α΄ κατηγορία Άρτας και δεν έχει ξαναπέσει ποτέ στην Β΄ κατηγορία. Αναδείχθηκε δύο φορές κυπελλούχος Ε.Π.Σ. Άρτας. Η Μέλισσα αναδείχθηκε πολλές φορές πρωταθλήτρια Άρτας και αγωνίσθηκε πολλές φορές στην Δ΄ Εθνική κατηγορία.

          Σημαντικό ρόλο στην ίδρυση της Μέλισσας έπαιξαν ο Γιώργος Σκέντος (επί χρόνια Γενικός Αρχηγός) και ο Γιάννης Θεοδώρου (Αρταϊκή). Την Μέλισσα δεν την αγάπησε κανείς περισσότερο όσο ο αείμνηστος Πλακιάς (Ναπολέων Νάκος), που συνέδεσε το όνομά του με την ιστορία της Μέλισσας. Ο Χρήστος Παππάς (Κιτσέας) και ο Γιάννης Καψάλας (Κουμπίλιας) βοήθησαν αρκετά την ομάδα από την θέση του Γραμματέα.

          Ο Κουμπίλιας ίδρυσε το 1984 και το τμήμα χάντ-μπολ της Μέλισσας, το οποίο έφθασε να αγωνίζεται για πολλά χρόνια στην Β΄ Εθνική, διαλύθηκε όμως το 2003, αφού κανείς πλέον δεν ενδιαφέρονταν για το τμήμα αυτό.

          Σήμερα η Μέλισσα, έχει μια πολύ νεανική ομάδα με νέους παίχτες που υπόσχονται πολλά. Πρόεδρος είναι ο γιατρός Γιώργος Γκούντας και προπονητής ο καθηγητής Άλκης Παπαχρηστάκης. Αγωνίζεται στην Α΄ κατηγορία Ε.Π.Σ. Άρτας, με έδρα το γήπεδο της Ε.Π.Σ.Α. Κεραματών, δεν έχει όμως γήπεδο για προπονήσεις. Στόχος να πάρει και φέτος όπως και πέρσι, μέρος στους αγώνες μπαράζ, για άνοδο στην Δ΄ Εθνική.

          Εκτός της Αναγέννησης είναι η μόνη ομάδα της Άρτας με τις περισσότερες συμμετοχές στην Δ΄ Εθνική. Τελευταία φορά που αγωνίσθηκε στην Δ΄ Εθνική ήταν η περίοδος 2002-03. Ακόμη το 1998-99 περίοδος με πολλές γκρίνιες και διαγραφές πολλών μελών του Δ.Σ.. Την περίοδο 1994-95 που ήταν η καλύτερη περίοδος στη Δ΄ Εθνική, παρ? όλο που υποβιβάσθηκε μετά το ιστορικό παιχνίδι με την Αχαϊκή 11- στην Άρτα παρουσία 6.000 θεατών και σώθηκε η Αναγέννηση με διαφορά τερμάτων. Πήρε ακόμα για δύο συνεχείς περιόδους συμμετοχή στην Δ΄ Εθνική 1991-92-93, πράγμα μοναδικό για ομάδα της Άρτας, πλην της Αναγέννησης.

Γιώργος Κραμάνης

Το άρθρο αυτό προέρχεται από ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΙΩΤΕΣ
http://www.melissourgiotes.gr/