ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΙΩΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αρθρα / Σύλλογος Άρτας
Ημερομηνία: 16 Ιούλιος, 2021 - 10:57 AM
Του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσουργιωτών Άρτας «Ο Αη Μάρκος».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μελισσουργιωτών Άρτας «Ο Αη Μάρκος».
------------------------ . --------------------------

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι έχει κατατεθεί στην αρμόδια ΡΑΕ αίτηση ιδιώτη για την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του χωριού μας. Συγκεκριμένα όπως έχουμε ενημερωθεί η συγκεκριμένη αίτηση αφορά δημιουργία μικρού υδροηλεκτρικού φράγματος για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το φυσικό περιβάλλον της νότιας Πίνδου των Τζουμέρκων και της ευρύτερης περιοχής των Μελισσουργών Άρτας είναι μοναδικό, παρθένο, με τεράστια βιοποικιλότητα, φυτική και ζωική και είναι από τα μοναδικά μέρη στην Ελλάδα που παραμένουν ακόμη ανέγγιχτα. Τούτο οφείλεται στη μοναδικότητα της περιοχής και στο σεβασμό προς τη συγκεκριμένη φύση από κάθε μόνιμο κάτοικο και επισκέπτη.
Η οποιασδήποτε μορφής επέμβαση στο φυσικό περιβάλλον και μάλιστα η τεχνική κατασκευή φράγματος στο Μελισσουργιώτικο ποταμό, συνιστά ευθεία επέμβαση στο παρθένο περιβάλλον και κατά συνέπεια αναμένεται η αλλοίωση αυτού πολλαπλώς. Συγκεκριμένα η οποιαδήποτε κατασκευή θα αλλοιώσει τη φυσική και ζωική αλυσίδα, θα υπάρξει αλλαγή του μικροκλίματος της περιοχής, αφού θα αλλάξει η φυσική ροή των υδάτων, χωρίς περαιτέρω να γνωρίζουμε και άλλες αρνητικές επιπτώσεις από την κατασκευή.
Ο σύλλογός μας στα πλαίσια των καταστατικών σκοπών του είναι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε επέμβαση στο παρθένο φυσικό περιβάλλον του συνόλου της περιοχής και κατ’επέκταση της περιφέρειας της Κοινότητας Μελισσουργών, από οπουδήποτε και αν προέρχεται.
Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μεταξύ άλλων για τη διαφύλαξη της μοναδικότητας του περιβάλλοντος και σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να έχουμε αρωγούς το σύνολο των συμπατριωτών μας, αλλά και των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.
Υποσχόμαστε ότι θα δημοσιοποιούμε οποιαδήποτε ενέργεια θα λαμβάνει χώρα σε σχέση με τα ανωτέρω και θα παρέχουμε πλήρη ενημέρωση πέραν των άλλων παρεμβάσεών μας οποτεδήποτε απαιτηθεί.

Άρτα 14 Ιουλίου 2021

Για λογαριασμό του Δ.Σ. του συλλόγου «Αη Μάρκος»

Η Πρόεδρος

Λαμπρινή ΣταμούληΤο άρθρο αυτό προέρχεται από ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΙΩΤΕΣ
http://www.melissourgiotes.gr/

Το URL της ιστορίας αυτής είναι ο εξής
http://www.melissourgiotes.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=144